top of page

Waarom je best je centrale verwarmingsketel laat onderhouden in de zomer.

Een verwarmingsketel dient ieder jaar of iedere 2 jaar onderhouden te worden. Deze verplichte maatregel garandeert een veiligere en betere werking van jouw verwarmingsinstallatie. Daarnaast bespaar je door een goed werkend toestel ook een een deel energie.


Onderhoud in de zomer? Ontdek de voordelen!:

De temperatuur stijgt, de zon komt tevoorschijn en de ventilator of airco wordt je beste vriend. Geweldig natuurlijk, maar vergeet je niet iets?


Jouw centrale verwarmingsinstallatie natuurlijk! hij heeft je het hele jaar door comfortabel warm gehouden, dus hoog tijd om hem eens te soigneren!

Het onderhoud van je ketel laat je best in de zomer doen, en wel om de volgende redenen:


  • Je bent veel sneller geholpen! Tijdens de warmere maanden leveren de meeste cv-ketels maar een heel beperkte of zelfs geen inspanning, dat wil dan ook zeggen: minder storingen & defecten in de zomer. Doorgaans zullen onze technici veel sneller beschikbaar zijn voor een onderhoud aan jouw ketel tijdens de zomerperiode.

  • Minder verbruik, meer rendement! Een goed onderhouden ketel loopt steeds soepel en zo efficiënt mogelijk. Hij zal dus het minimale verbruiken dat hij nodig heeft en zo vermijd je extra onverwachte kosten op je energierekening

  • Minder CO2-uitstoot, meer veiligheid! Een slecht onderhouden ketel stoot meer C02 uit. Ook bestaat er een kans dat er CO vrijkomt, dit gas is een gevolg van een slechte verbranding van de brandstof (stookolie, aardgas...) en gevaarlijk voor de gezondheid. Dit kan onder andere komen door verstopte leidingen of een verouderde ketel.

  • Even zonder verwarming? No stress! De centrale verwarming dient voor en tijdens het onderhoud enige tijd uit te staan. Tijdens de koude wintermaanden kan dit wel eens zeer vervelend en oncomfortabel zijn. Laat je echter het onderhoud in de zomerperiode doen? Dan laat die ketel je natuurlijk volledig koud, de zon zal jou en je woning gratis verwarmen terwijl onze techniekers je snel verder helpen.

  • Zonder stress de winter in Natuurlijk komt er ook ooit een einde aan die hete zomer. Als je je cv-ketel dan al hebt laten onderhouden kan je met een gerust hart de winter trotseren. Je ketel is volledig in orde en loopt weer soepel. Ook de onderdelen die onderhevig zijn aan slijtage worden tijdens het onderhoud vervangen. Zo vermijd je kapotte onderdelen en vervelende reparaties tijdens deze koude periode.Hoevaak dient jouw centrale verwarmingsketel onderhouden te worden?

Installatie op gas (iedere 2 jaar)

Stook je op gas? Dan ben je verplicht jouw installatie iedere 2 jaar te laten onderhouden door een erkend technicus.


Installatie op stookolie of vaste brandstof (ieder jaar)

Verwarm je met stookolie (mazout) of vaste brandstof (houtpellets, hout, steenkool)? Dan dien je je installatie ieder jaar te laten onderhouden door een erkend technicus.
Uw ketel laten onderhouden?


Comentarios


bottom of page